Polícia pátra po falošnej liečiteľke a veštici, od klientov vybrala 14.000 eur

NETKY.SK • 24 September 2015, 12:37 • 2 min
Polícia pátra po falošnej liečiteľke a veštici, od klientov vybrala 14.000 eur

NITRA - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri stotožnení osoby, ktorá si podala inzerát s ponukou liečiteľských a vešteckých služieb. Neznáma žena, ktorá sa vydávala za liečiteľku, vylákala od klientov 14.000 eur.

slovakia

left justify in out

Prípad vyšetruje Odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Leviciach. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Polícia zároveň upozorňuje občanov, aby sa nedali nalákať na služby, ktoré sú nedôveryhodné.

 

Na inzerát v miestnych novinách, v ktorom boli ponúkané liečiteľské a veštecké služby, zareagovala 56-ročná pani z okresu Levice. Telefonicky sa skontaktovala s liečiteľkou, ktorej povedala, že jej vnučka má zdravotné problémy. Prvýkrát sa stretli koncom júla a po vykonaných rituáloch, ktoré veštica urobila, zinkasovala 400 eur. Začiatkom augusta sa stretli druhýkrát a pani za služby zaplatila 1600 eur. "Vtedy im veštica povedala, aby priniesli všetky peniaze, čo majú, pretože sú prekliate a treba ich očistiť. Na ďalšom stretnutí, ktoré bolo začiatkom septembra v tom istom byte v Leviciach, prišla pani aj s dcérou a priniesli so sebou 14.000 eur," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

 

Veštica peniaze prepočítala, zabalila do alobalu, klientom naliala do pohára vodu, do ktorej pridala neznámu zmes a poslala ich do vedľajšej miestnosti tekutinu vyliať. Keď sa vrátili späť do izby, veštica zabalila peniaze uložené v alobale do uteráka a dala ich poškodenej do kabelky. Pri odchode jej povedala, aby balík položila do detskej izby a rozbalila ho až o 24 hodín, pričom o polnoci si má zapáliť sviečku. Keď pani o polnoci zavolala liečiteľke, ktorá si hovorila Senty, mužský hlas jej oznámil, že liečiteľka musela vrtuľníkom odletieť do Grécka a jej peniaze sa premenili na papiere. Po rozbalení uteráka pani zistila, že namiesto peňazí jej veštica dala nastrihané kúsky papiera.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies