Polícia pátra po aute s dvoma podozrivými z účasti na útokoch v Paríži

NETKY.SK • 14 November 2015, 19:16 • 2 min
Polícia pátra po aute s dvoma podozrivými z účasti na útokoch v Paríži

PARÍŽ/BRUSEL - Francúzski vyšetrovatelia pátrajú po aute s dvoma osobami, ktoré sú podozrivé zo spoluúčasti na sérii piatkových atentátov v Paríži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na policajné zdroje to na svojej webovej stránke uviedol francúzsky magazín L'Express, čím naznačil, že druhá skupina útočníkov by mohla byť na úteku. S podobnými špekuláciami prišli aj iné francúzske médiá, ale oficiálne zdroje zatiaľ tieto správy nepotvrdili.

 

Podľa webu bolo po aute vyhlásené pátranie na celom území Francúzska. L'Express dodáva, že v policajnom obežníku sa súčasne pripúšťa, že auto by mohlo mať zahraničnú poznávaciu značku.

 

Po čiernom aute, ktoré by mohlo súvisieť s útokmi v Paríži, pátrala dnes aj polícia v belgickom meste St. Jans Molenbeek, ktoré leží neďaleko Bruselu. Pri policajnej razii, ktorá sa tam dnes konala, zatkli päť podozrivých osôb.

 

Belgický minister spravodlivosti Koen Geens potvrdil, že zadržanie podozrivých a ich výsluchy sa uskutočnili v spojitosti s identifikovaním belgickej ŠPZ na aute odstavenom pred parížskym klubom Bataclan, ktorý bol terčom jedného z útokov.

 

Minister Geens spresnil, že polícia pátra po aute, ktoré bolo z požičovne, ako aj po ľuďoch, ktorí si ho prenajali.

 

V Molenbeeku žije početná komunita prisťahovalcov z Maroka a Turecka.

 

Klub Bataclan bol jedným zo šiestich terčov piatkových takmer súbežných útokov v Paríži, ktoré si vyžiadali vyše 120 obetí na životoch, z nich 80 zahynulo práve v klube, kde sa večer konal koncert americkej skupiny Eagles of Death Metal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona