Polícia opätovne zadržala muža, ktorý v centre Bratislavy zabil Filipínca

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 20:18 • 2 min
Polícia opätovne zadržala muža, ktorý v centre Bratislavy zabil Filipínca

BRATISLAVA – Dvadsaťosemročný Juraj H. z okresu Dunajská Streda, ktorý mal v sobotu 26.5. nadránom sotiť na zem v centre Bratislavy cudzinca z Filipín obraňujúceho dvojicu obťažovaných žien, je od piatka opäť zadržaný. Zároveň je obvinený zo zabitia. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

slovakia

left justify in out

„Prípad prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Po preštudovaní spisového materiálu došlo k prekvalifikovaniu tejto trestnej veci na zločin zabitia,“ uviedol Szeiff. Útočník bol umiestnený do cely policajného zaistenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.

 

„S prihliadnutím na aj naďalej prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť v súčasnosti bližšie informácie,“ dodal Szeiff.

 

V súvislosti s týmto prípadom sa má v stredu (6.6.) na bratislavskom Námestí SNP konať zhromaždenie. Naplánované je na 18.00 h.

 

Muža polícia zadržala na mieste činu už pred týždňom. Prokurátor sa však nestotožnil s návrhom vyšetrovateľa na vzatie mladíka do väzby. „Aj po druhom zadržaní je teraz na rade prokuratúra, ktorá rozhodne o tom, či zostane vo väzbe alebo nie,“ dopĺňa polícia na svojom facebookom profile.

 

Napadnutý Filipínec, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien, následkom zranení podľahol. Vo štvrtok zomrel v ružinovskej nemocnici v Bratislave, informoval o tom denník Nový Čas. Polícii sa podarilo krátko po incidente zadržať a obviniť útočníka. Prokurátor okresnej prokuratúry nevidel v tomto prípade dôvod na väzbu a muža prepustil na slobodu. Už v piatok Generálna prokuratúra SR informovala, že prípad prevzala Krajská prokuratúra v Bratislave. Tá má vykonávať dozor s tým, že trestné stíhanie bude vedené pre podstatne závažnejšiu právnu kvalifikáciu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona