Polícia odvrátila pokus o teroristický útok v Mekke

NETKY.SK • 24 Jún 2017, 09:57 • 2 min
Polícia odvrátila pokus o teroristický útok v Mekke

RIJÁD - Pri piatkovom zásahu saudskoarabských bezpečnostných síl proti teroristom, ktorí plánovali útok na Veľkú mešitu v Mekke, došlo k prestrelke a výbuchu.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý mal byť samovražedným bombovým útočníkom, sa odpálil v dome neďaleko mešity po tom, ako sa ocitol v obkľúčení, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na saudskoarabské ministerstvo vnútra.

 

Podľa vyhlásenia ministerstva, ktoré priniesla štátna televízia, sa podarilo odhaliť tri bunky plánujúce útok na veriacich a príslušníkov bezpečnostných síl vo Veľkej mešite v čase, keď vrcholí moslimský posvätný mesiac ramadán.

 

Zasahujúce zložky obkľúčili dom v centre Mekky slúžiaci ako základňa pre plánovaný útok, na čo vypukla prestrelka s prítomným mužom. Ten neskôr odpálil výbušninu a spôsobil tak zrútenie budovy, pri ktorom utrpeli zranenia šiesti cudzinci a piati príslušníci bezpečnostných síl.

 

Saudskoarabské orgány podľa Reuters v piatok taktiež hlásili usmrtenie hľadaného muža v inej časti Mekky, kde mali údajne skrýšu militantní islamisti. Tretia zneškodnená bunka podľa vyhlásenia ministerstva vnútra pôsobila v meste Džidda na pobreží Červeného mora.

 

Pri zásahoch bolo zadržaní piati údajní militanti vrátane jednej ženy.

 

Saudskoarabské orgány už vlani v máji oznámili, že zasiahli proti odnoži teroristickej organizácie Islamský štát v okolí Mekky - najposvätnejšieho mesta islamu, kde sa každoročne zhromažďujú státisíce moslimských pútnikov z celého sveta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona