Polícia odstránila barikády v husto obývanej štvrti Mong Kok

NETKY.SK • 17 Október 2014, 07:54 • 2 min
Polícia odstránila barikády v husto obývanej štvrti Mong Kok

HONGKONKG - Desiatky hongkonských policajtov dnes v skorých ranných hodinách odstránili barikády, ktoré prodemokratickí demonštranti vztýčili v husto obývanej časti Kowloonu Mong Kok a protestujúcich rozohnali bez toho, aby vypukli zrážky, informovali hongkonské médiá.

slovakia

left justify in out

Noviny South China Morning Post uviedli, že v tom čase tam bolo asi 30 demonštrantov. O 7.15 h miestneho času polícia čiastočne sprístupnila cestu pre dopravu. Štátna rozhlasová stanica RTHK hlásila, že polícia umožní pokračovanie protestu na inom mieste. 
      

Stovky ďalších demonštrantov strávili noc vonku pri barikádach vztýčených na iných miestach Hongkongu, napísali noviny South China Morning Post. Polícia opakovane odstraňuje barikády počas takmer tri týždne trvajúcich protestov, ktoré paralyzujú časti ázijskej finančnej mekky. Demonštranti, zväčša študenti, požadujú plnú demokraciu pre bývalú britskú kolóniu. Spočiatku mali protesty širokú podporu verejnosti, ktorá sa však postupne vyparila v dôsledku frustrácie zo zablokovanej premávky v meste. Ubudlo tiež demonštrantov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies