Polícia odhalili ďalšie podvody pri obchodovaní s mäsom

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 12:14 • 2 min
Polícia odhalili ďalšie podvody pri obchodovaní s mäsom

BRATISLAVA – Polícia odhalila ďalšie podvody pri obchodovaní s mäsom. Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová informovala agentúru SITA, že policajný vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v stredu Emíliu A., Romana A. a Ctibora G. z pokračujúceho zločinu skrátenia dane a poistného spáchaného formou spolupáchateľstva.

slovakia

left justify in out

Obvinení podľa zaistených účtovných dokladov pri prehliadkach od januára 2013 do konca mája 2014 páchali a naďalej páchajú na území Slovenskej republiky ekonomickú trestnú činnosť spočívajúcu v skrátení dane a poistného.


Ako vysvetlila Tökölyová, trestná činnosť spočíva v znížení vlastnej daňovej povinnosti a v neoprávnenom uplatňovaní odpočítavania si dane z pridanej hodnoty u rôznych podnikateľov reálne nadobúdajúcich tovar. Páchali ju takým spôsobom, že fiktívne obchodovali s mäsom a mäsovými výrobkami od rôznych dodávateľov s nastrčenými slovenskými spoločnosťami. Takýmto konaním pripravili štátny rozpočet od januára 2013 do konca mája 2014 najmenej o 850 000 eur.


V súčasnosti prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podáva návrh na vzatie do väzby dvoch obvinených Romana A. a Ctibora G. Tökölyová pripomenula, že obvinený Roman A. je stíhaný aj v inej trestnej veci za rovnaké skrátenie dane a poistného za obdobie rokov 2008 až 2011 so spôsobenou škodou na štátnom rozpočte vyše 6,5 milióna eur, teda v páchaní trestnej činnosti pokračuje. Roman A. je v tomto druhom prípade obvinený spolu s ďalšími 14 osobami, stíhajú ich na slobode.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies