Polícia odhalila nelegálny pobyt ôsmich cudzincov

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 15:54 • 2 min
Polícia odhalila nelegálny pobyt ôsmich cudzincov

PIEŠŤANY - Polícia odhalila pri kontrole v Piešťanoch ôsmich cudzincov, ktorí sa na Slovensku zdržiavali nelegálne. Za falšovanie dokladov boli zadržaní ďalší dvaja občania cudzieho štátu. Polícia o tom informovala na svojej facebookovej stránke.

slovakia

left justify in out

Za neoprávnený pobyt v SR polícia vyhostila z územia Slovenska a schengenského priestoru štyroch Srbov, troch Ukrajincov a jedného Moldavčana.

 

Počas akcie zadržala tiež jedného Srba a jedného Ukrajinca, ktorí sa mali dopustiť prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. "Uvedení cudzinci budú riešení v trestnom konaní," informovala o tom polícia.

 

Policajti uložili tiež šesť pokút v celkovej sume 540 eur za porušenie zákona o pobyte cudzincov.

 

Utorková (23. 7.) akcia v Piešťanoch bola zameraná na príslušníkov tretích krajín, ich oprávnenie na prácu a pobyt.

 

"Celkovo bolo kontrolovaných desať štátnych príslušníkov Maďarska, dvaja štátni príslušníci Rumunska, 24 štátnych príslušníkov Ukrajiny, osem štátnych príslušníkov Srbska, jeden štátny príslušník Moldavska, traja štátni príslušníci Poľska a 27 občanov Slovenskej republiky," doplnila polícia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies