Polícia odhalila dva prípady prevádzačstva

NETKY.SK • 16 Február 2015, 12:45 • 2 min
Polícia odhalila dva prípady prevádzačstva

BRATISLAVA - Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície odhalila koncom minulého týždňa dva prípady prevádzačstva.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, v oboch prípadoch smerovali prevádzači s migrantmi z Maďarska cez Slovensko do ďalších krajín Európskej únie.

 

V prvom prípade vyšetrovateľ obvinil z prevádzačstva 50-ročného muža pochádzajúceho z Turecka, ktorý na územie Slovenskej republiky previezol z Maďarska ilegálneho migranta pochádzajúceho zo Sýrie. Kamión s tureckou poznávacou značkou kontrolovali policajti na odstavnej ploche cesty R4 pri obci Milhosť, Sýrčana objavili v kabíne za sedadlom spolujazdca. Nemal pri sebe žiadne doklady a polícii sa podarilo zistiť, že sa chcel dostať do Poľskej republiky. Vodiča kamióna už súd vzal do väzby. Po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. 

 

V druhom prípade sa dvaja Bulhari, 26-ročný Vergil B. a 34-ročný Erdinič A. snažili previezť za odmenu 3 500 eur 15 ilegálnych migrantov z Maďarska cez Slovensko do Nemecka. Policajti ich však zastavili a skontrolovali na hraničnom priechode Čunovo. V motorovom vozidle bolo ukrytých sedem dospelých a osem detí vo veku od jedného do 14 rokov pôvodom z Kosova. Polícia zistila, že sú žiadateľmi o azyl v Maďarsku, preto budú na ďalšie konanie vrátení. V prípade dokázania viny hrozí obom Bulharom trest sedem až desať rokov väzenia. Vyšetrovateľ navrhuje ich väzobné stíhanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies