Polícia odhalila daňových podvodníkov

NETKY.SK • 1 August 2013, 15:21 • 2 min
Polícia odhalila daňových podvodníkov

KOŠICE - Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach dnes obvinil tri osoby, jednu zo zločinu neodvedenia dane a poistného a dve z obzvlášť závažného zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Ako ďalej informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, ide o jedného muža vo veku 43 rokov a dve ženy vo veku 34 a 40 rokov z Košíc.

slovakia

left justify in out

V týchto dňoch vykonala polícia v spolupráci s pracovníkmi oddelenia inšpekcie Finančného riaditeľstva SR za účelom dokumentovania trestnej činnosti na košickom daňovom úrade prehliadku nebytových priestorov, pri ktorých zaistila počítačové údaje, dátové nosiče a ďalšie listinné dôkazy. Tie budú skúmať experti. Polícia tiež zadržala dve osoby, ktoré po vykonaní procesných úkonov prepustila. Podľa zistení polície sa obvinené ženy ako pracovníčky daňového úradu v roku 2011 podieľali na neoprávnenom vyplatení nadmerného odpočtu dane z pridanej hodnoty v prospech obvineného 43-ročného muža vo výške 774 150 eur.

Obvinenému mužovi hrozí za zločin neodvedenia dane a poistného trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, obvineným ženám za obzvlášť závažný zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 10 až 20 rokov. Všetci obvinení sú stíhaní na slobode. V rámci trestného stíhania je potrebné vykonať ešte viacero procesných úkonov, pričom nie je vylúčené, že po vyhodnotení dôkazov polícia obviní aj ďalšie osoby.

Polícia na prípade pracovala od mája minulého roka, pričom už v auguste 2012 obvinila jednu osobu zo zločinu neodvedenia dane a poistného. Išlo vtedy o 28-ročného muža z Košíc.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona