Polícia od nočných hodín pátra po väzňovi na úteku

NETKY.SK • 24 September 2016, 13:42 • 2 min
Polícia od nočných hodín pátra po väzňovi na úteku

PIEŠŤANY - Polícia od nočných hodín pátra v obci Ostrov pri Piešťanoch a okolí po Ľubomírovi Behanovi, ktorý začiatkom júla utiekol z výkonu trestu odňatia slobody v leopoldovskej väznici.

slovakia

left justify in out

Polícia pri pátraní využíva aj vrtuľník ministerstva vnútra, pátranie pokračuje aj popoludní. Agentúru SITA o tom informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. V Ostrove, v susedstve Piešťan, žije najbližšia Behanova rodina.


24-ročný Ľubomír Behan si svoj trest odpykával v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove. Utiekol 2. júna počas prác na oprave strelnice v tesnom susedstve ústavu. V deň úteku ho hľadali desiatky policajtov, psovodov so psami aj policajný vrtuľník. Odvtedy polícia preverovala rôzne operatívne informácie o jeho možnom pohybe.


V súvislosti s útekom Ľubomíra Behana začala polícia ešte v júli trestné stíhanie pre marenie úlohy verejným činiteľom a porušovanie dozornej služby. Trojica dlhoročných dozorcov vzápätí po úteku väzňa prišla o prácu, podľa generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana neboli na svojich miestach a neplnili si svoje povinnosti. Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská útek väzňa označila za zlyhanie jednotlivcov, nešlo podľa jej vyjadrenia o systémovú chybu.



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona