Polícia obvinili štyroch cudzincov z pokusu o podvod za 400-tisíc eur

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 14:48 • 2 min
Polícia obvinili štyroch cudzincov z pokusu o podvod za 400-tisíc eur

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil štyri osoby, ktoré sa pokúsili predať peniaze prezentované ako ulúpené v herni v Monaku.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil štyri osoby, ktoré sa pokúsili predať peniaze prezentované ako ulúpené v herni v Monaku. Za 500-tisíc "ulúpených" peňazí si vypýtali 400-tisíc eur. Polícia však mala informácie, že ide o falošné peniaze a vyšetrovateľ obvinil osoby z trestného činu podvodu v štádiu pokusu. Informovala o tom Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

 

Štyria obvinení cudzinci sa snažili "predať" akože ulúpené peniaze zástupcovi nemeckého bankára. K obchodu prišlo 28. mája v hoteli v Bratislave. Polícia zorganizovala akciu, počas ktorej cudzincov zadržali priamo na mieste činu a nepravé peniaze zaistili, aby sa nedostali do obehu. Po predstieranom prevode sa však zistilo, že peniaze sú fotokópie bankoviek. Ako Dobiášová dodala, takýmto spôsobom sa snažili dostať kupujúceho do omylu a "predať" mu kufrík bezcenného papiera za 400-tisíc eur.

 

Počas akcie policajti zaistili 996 kusov fotokópií bankoviek nominálnej hodnoty 500 eur, hliníkový kufor a prenosné zariadenie na kontrolu bankoviek. Obvineným hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. O väzbe zatiaľ nie je rozhodnuté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies