Polícia obvinila ženu, ktorej pes pohrýzol vlani chlapca

NETKY.SK • 13 Február 2014, 13:40 • 2 min
Polícia obvinila ženu, ktorej pes pohrýzol vlani chlapca

BRATISLAVA - Polícia obvinila 24-ročnú Veroniku V. z Malaciek z ublíženia na zdraví, keď jej pes pohrýzol ešte v októbri minulého roku 17-ročného chlapca.

slovakia

left justify in out

Ten sa musel podľa lekárskeho posudku zo zranení liečiť 18 dní, agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Pes útočil 16. októbra 2013 približne o 19:00 v jednej z obcí v okrese Malacky. Obvinená Veronika V. otvorila krátko pred útokom psa vstupnú bránu do dvora a chcela si preparkovať auto. Voľne pusteného psa však nijako nezabezpečila. Ten vybehol cez bránu von a na chodníku bezdôvodne napadol a pohrýzol stojaceho chlapca. Trikrát chlapca hlboko pohrýzol do predlaktia pravej ruky. Vzhľadom na to, že žena voľnému pohybu psa a napadnutiu poškodeného nezabránila, za ublíženie na zdraví jej hrozí trest odňatia slobody na jeden rok.

Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave aj na základe tohto prípadu upozorňuje majiteľov psov, že musia podľa zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, dodržiavať zákonom vymedzené podmienky. Za psa je podľa zákona vždy zodpovedný držiteľ psa alebo ten, čo ho vedie na vôdzke či dozerá naňho. Vodiť psa mimo jeho chovného priestoru smie len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii. Taktiež je povinná predchádzať situáciám, keď by pes mohol zaútočiť na človeka alebo iné zviera. Nebezpečný pes musí mať vo voľnom priestranstve nasadený náhubok. V prípade, že pes niekoho pohryzie, jeho majiteľ alebo človek, ktorý na neho dozerá, musí oznámiť poškodenému svoje meno, priezvisko a adresu trvalého bydliska. Prípad, keď pes niekoho z ničoho nič pohryzie, treba nahlásiť aj obci, kde je pes evidovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies