Polícia obvinila z lúpeže muža, ktorý mal v Poprade napadnúť dôchodcu

NETKY.SK • 20 Február 2015, 10:21 • 2 min
Polícia obvinila z lúpeže muža, ktorý mal v Poprade napadnúť dôchodcu

POPRAD - Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže, ku ktorej došlo vo večerných hodinách na Podtatranskej ulici v Poprade.

slovakia

left justify in out

„Vtedy neznámy páchateľ na chodníku pred jedným z bytových domov na slabo osvetlenom mieste lúpežne prepadol 78-ročného Jána, ktorý kráčal po chodníku,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Migaľová.

 

Útočník staršieho Popradčana nečakane fyzicky napadol, priskočil k nemu spoza kríkov, rukou ho chytil okolo boku, škrtil ho na krku a ťahal ho k sebe. Z vnútorného vrecka bundy mu vzal peňaženku, v ktorej mal dôchodca osobné doklady ako aj finančnú hotovosť vo výške 245 eur. „Jánovi pri tomto útoku spôsobil viaceré zranenia, pomliaždenie hrdla, starší muž mal aj ťažkosti s dýchaním. Útočník mal pri prepade stiahnutú šiltovku až cez oči a okrem jediného zamrmlania nepovedal ani slovo,“ priblížila Migaľová. Po lúpežnom prepadnutí ušiel preč.

 

Na základe práce popradských policajtov muža podozrivého zo spáchania tohto skutku vypátrali a v stredu (18. 2.) aj zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. „Ide o 42-ročného muža, bytom Spišská Nová Ves. Na základe dôkazov vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže, pričom v prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov,“ dodala hovorkyňa s tým, že vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies