Polícia obvinila viacerých ľudí z drogovej trestnej činnosti

NETKY.SK • 30 September 2013, 17:05 • 2 min
Polícia obvinila viacerých ľudí z drogovej trestnej činnosti

MICHALOVCE - Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, obvinila polícia 30-ročného muža z Michaloviec. Pri kontrole uňho našla väčšie množstvo drogy.

slovakia

left justify in out

Obvinený si vyzbieral od viacerých Michalovčanov finančnú hotovosť a následne im v piatok 27. septembra na jedno z michalovských parkovísk niesol pervitín. Stihol ho však odovzdať iba 33-ročnému mužovi, pretože ďalšie osoby predtým zadržali príslušníci policajnej Národnej kriminálnej agentúry. "Po zadržaní obvinený muž policajtom dobrovoľne vydal plastovú striekačku, dve papierové skladačky a plastové vrecko, ktoré podľa predbežného výsledku kriminalistického expertízneho ústavu obsahovali kryštalický prášok s celkovou hmotnosťou 1,06 gramu s priemerným 77,4-percentným obsahom metamfetamínu. Z tohto množstva by bolo možné pripraviť až 82 obvykle jednorazových dávok drogy," konkretizoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny 10- až 15-ročné väzenie. Ostatné zadržané osoby polícia po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov prepustila na slobodu.

Szabó ďalej uviedol, že obvineniu z drogovej trestnej činnosti, a to v štádiu pokusu, čelí aj 27-ročná žena z obce Oborín v okrese Michalovce. V polovici júla tohto roka dobrovoľne vydala mužom zákona v spomínanej obci metamfetamín, z ktorého by sa dalo vyrobiť 23 obvykle jednorazových dávok drogy. Omamnú látku chcela pôvodne predať, no to sa jej vďaka polícii napokon nepodarilo. V prípade dokázania viny jej hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies