Polícia obvinila troch mužov z Košíc a Gelnice, ktorí použili cudzie platobné karty

NETKY.SK • 22 Február 2017, 18:36 • 2 min
Polícia obvinila troch mužov z Košíc a Gelnice, ktorí použili cudzie platobné karty

KOŠICE - Zo zločinu krádeže a prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty obvinila polícia dvoch Košičanov vo veku 23 a 39 rokov a 21-ročného Gelničana Viktora. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

slovakia

left justify in out

Podľa vyšetrovateľa sa obvinení v novembri minulého roka na Fábryho ulici v Košiciach vlámali do vozidla značky Fiat Ducato. "Následne z neho odcudzili navigáciu, GPS káble, domáce kino, diaľkové ovládače a mobilný telefón. Krádežou a poškodením zámku spôsobili škodu za takmer 700 eur. Následne odcudzenú SIM kartu neoprávnene použili tak, že vykonali platby za topovanie viacerých inzerátov na internetovom portáli, čím spôsobili škodu 180 eur," vysvetlil Szabó. V prípade dokázania viny im podľa jeho slov hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

Z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty policajný vyšetrovateľ obvinil aj 21-ročného Viktora z okresu Gelnica. "Podľa vyšetrovateľa obvinený v novembri 2016 v jednom z obchodných centier, ako aj na ďalších miestach v Košiciach, neoprávnene použil platobnú kartu. Získal ju z bankomatu v centre mesta Košíc, kde si ju nedopatrením zabudol majiteľ karty. S kartou vykonal viaceré neoprávnené platby v celkovej výške takmer 80 eur," vysvetlil krajský policajný hovorca s tým, že v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies