Polícia obvinila sedem osôb zo subvenčného podvodu

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 14:06 • 2 min
Polícia obvinila sedem osôb zo subvenčného podvodu

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 30. mája sedem osôb zo zločinu subvenčného podvodu v súbehu s prečinom poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev. Ako agentúru SITA informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl, Marekovi H. (33), Michaele J. (28), Eduardovi J. (38), Barbore P. (35), Michalovi Š. (23), Lenke M. (29) a Lucii Š. (33) hrozí v prípade dokázania viny trest tri až 10 rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

Marek H., Michaela J. a Eduard J. podľa výsledkov vyšetrovania po vzájomnej dohode založili organizovanú skupinu s cieľom získať neoprávnený majetkový prospech. Táto skupina pôsobila na území Prešovského a Košického kraja od septembra 2015 až do súčasnosti. Členovia skupiny predstierali zámer poskytovať rekvalifikačné jazykové kurzy uchádzačom o zamestnanie, pričom sa týmto spôsobom neoprávnene obohatili na úkor finančných prostriedkov pochádzajúcich z Európskeho sociálneho fondu a Štátneho rozpočtu SR.

 

Členovia skupiny podľa polície cielene vyhľadávali uchádzačov o zamestnanie a následne ich navádzali, aby za prisľúbený podiel v hodnote od 50 do 150 eur predstierali účasť na rekvalifikačnom kurze. Obvinení zároveň požiadali príslušný úrad práce o poskytnutie finančného príspevku vo výške od 448 do 640 eur a tým uviedli pracovníkov príslušných úradov do omylu. Po uplynutí doby predstieraného kurzu následne členovia organizovanej skupiny požiadali o úhradu nepravdivo deklarovaných nákladov za kurzovné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies