Polícia obvinila rodičov z Michaloviec z usmrtenia polročného dieťaťa

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 13:56 • 2 min
Polícia obvinila rodičov z Michaloviec z usmrtenia polročného dieťaťa

MICHALOVCE - Polícia obvinila rodičov polročného dieťaťa, ktorí mali zanedbať jeho zdravotnú starostlivosť, z prečinu usmrtenia. Ide o 25-ročnú ženu a 28-ročného muža z okresu Michalovce.

slovakia

left justify in out

Ako informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, rodičia nebohého dieťaťa porušili zákonom uloženú dôležitú povinnosť sústavne a dôsledne poskytovať starostlivosť o jeho zdravie tým, že podcenili príznaky jeho ochorenia a včas s ním nenavštívili zdravotnícke zariadenie. "V dôsledku toho dieťa začiatkom januára zomrelo v nemocnici na urgentnom príjme," vysvetlila.

 

Zo záverov znaleckého posudku podľa nej vyplynulo, že bezprostrednou príčinou smrti dieťaťa bol akútny zápal pľúc, pričom smrti sa dalo zabrániť skorším vyhľadaním lekárskej pomoci. Rodičia tak urobili až v štádiu zlyhávania vitálnych funkcií. "Obvineným rodičom za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov," uzavrela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies