Polícia obvinila pytliakov, ktorí zastrelili srnu, jej mláďatá chovali doma

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 12:36 • 2 min
Polícia obvinila pytliakov, ktorí zastrelili srnu, jej mláďatá chovali doma

GEMERSKÁ VES - Z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva obvinili policajti z Tornale 29-ročného Jozefa z Gemerskej Vsi a 33-ročného Barnabáša z Dlhej Vsi.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, v nedeľu 18. mája zastrelili srnu a jej dve mláďatá si odniesli domov.

 

Pytliaci lovili v katastri obce Gemerská Ves v okrese Revúca, na Šankovskej pastvine v lesnom poraste, ktorý patrí do revíru poľovného združenia so sídlom v Gemeri. "Pytliaci bez povolenia a v čase hájenia ulovili srnu. Obvinený Jozef ju zastrelil, následne ju spoločne odrali a mäso si odniesli. Po srne ostali dve niekoľkodňové mláďatá, ktoré si rovnako odniesli domov, kde ich chovali. Jedno z mláďat uhynulo a druhé Jozef v stredu 21. mája dobrovoľne vydal policajtom aj so strelnou zbraňou," povedala Faltániová.

 

Zbraň policajti poslali na expertízne skúmanie. Obvinení svojim konaním spôsobili Poľovnému združeniu Kráľa Mateja so sídlom v Gemeri škodu odhadnutú na 215 eur. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Za tento prečin hrozí trest odňatia slobody až na 2 roky.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona