Polícia obvinila pomocníka v daňových podvodoch Mikuláša V.

NETKY.SK • 2 Marec 2012, 08:10 • 2 min
Polícia obvinila pomocníka v daňových podvodoch Mikuláša V.

Polícia obvinila pomocníka v daňových podvodoch Mikuláša V. Krimi Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii obvinil konateľa maďarských obchodných spoločností Molnára M.

slovakia

left justify in out

img

Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii obvinil konateľa maďarských obchodných spoločností Molnára M. z trestného činu skrátenia dane a poistného, hrozí mu sedem až 12 rokov väzenia. Ide o konateľa firiem, ktoré podľa polície figurovali v obchodnom reťazci na fiktívne obchody. Nadmerným odpočtom DPH z týchto fiktívnych obchodov prišiel slovenský štátny rozpočet o desiatky miliónov eur.
      V prípade fiktívnych obchodov je už od začiatku minulého roka z daňovej trestnej činnosti obvinený podnikateľ z východného Slovenska Mikuláš V. Polícia tvrdí, že od mája 2009 do januára 2010 Mikuláš V. a 47-ročný Molnár M. vytvorili zo svojich firiem obchodný reťazec a obchodovali s takmer 28 miliónmi "euroočiek" v hodnote 106 miliónov eur. Údajne ich na základe viac ako 20 fiktívnych faktúr Mikuláš V. dodával Molnárovi M., o čom existujú aj dodacie listy a doklady o preprave. Polícia tvrdí, že tovar nebol nikdy dodaný a Mikuláš V. v daňovom priznaní uplatnil nadmerný odpočet DPH, čím poškodil štátny rozpočet o 19 miliónov eur.
      Obvinený maďarský podnikateľ je v súčasnosti pre inú trestnú činnosť vo väzbe v Maďarsku. Slovenská polícia už požiadala o jeho vydanie na trestné stíhanie na Slovensko.
      Mikulášovi V. policajti rozšírili obvinenie už tri razy. Dnes čelí obvineniu zo skrátenia dane a neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie DPH v celkovej výške viac ako 57 miliónov eur. Podľa polície nie je vylúčené prípadné ďalšie rozšírenie obvinenia alebo obvinenie iných osôb, ktoré sa zapojili do daňových podvodov. Mikuláša V. stíhajú vo väzbe.

Zdroj: TASR/PPZ SR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies