Polícia obvinila podvodníka s eurofondmi

NETKY.SK • 21 Február 2014, 09:40 • 2 min
Polícia obvinila podvodníka s eurofondmi

BRATISLAVA - Polícia obvinila podnikateľa Milana H. (41) zo Želiezoviec, ktorý sa chcel obohatiť zneužívaním eurofondov.

slovakia

left justify in out

Milan H. je konateľ firmy, ktorá sa zaoberá spracovávaním počítačových údajov, kúpou a predajom rôzneho tovaru. "Podľa policajných zistení žiadal o preplatenie miezd pracovníkov chránenej dielne a prevádzkových nákladov, ktoré však reálne nevykonával. Financie vyplatené z fondov Európskej únie a štátneho rozpočtu mal použiť pre svoju potrebu," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová.
     

Ak by mu bola vyplatená celková suma, spôsobil by štátnemu rozpočtu škodu zhruba 33.000 eur. Reálne mu z toho bolo vyplatených 7200 eur. "Rozpočtu Európskych spoločenstiev spôsobil škodu 6500 eur," spresnila hovorkyňa. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal v prípade trestné stíhanie v decembri minulého roka a 10. februára vzniesol obvinenie. Podnikateľ je obvinený z trestného činu subvenčného podvodu – sčasti dokonaného a sčasti v štádiu pokusu a z trestného činu poškodzovanie finančných záujmov Európskych spoločenstiev. Hrozí päť až 12 rokov za mrežami a stíhaný je na slobode.
      

Aj v ďalšom prípade figuruje ako poškodená strana Slovenská republika. V apríli 2012 vyšetrovateľ vtedajšieho Úradu boja proti korupcii obvinil deväť osôb z východného Slovenska z neodvedenia dane a poistného. "Osoby si mali uplatňovať nadmerné odpočty DPH na základe fiktívnych plnení. Podľa polície si chceli uplatniť viac ako päť miliónov eur, avšak vďaka spolupráci polície s pracovníkmi daňových úradov sa podarilo zachrániť viac ako dva milióny eur," povedala Dobiášová. Osobám hrozí väzenie na sedem až 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies