Polícia obvinila muža z Prešova za obchodovanie s liekmi na predpis

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 13:30 • 2 min
Polícia obvinila muža z Prešova za obchodovanie s liekmi na predpis

PREŠOV - Trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov hrozí v prípade dokázania viny mužovi z Prešova, ktorý mal obchodovať s liekmi na predpis. Informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol, odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove realizoval vlastnú policajnú akciu s názvom Lekár zameranú proti páchaniu drogovej trestnej činnosti v okrese Prešov. "V utorok (28. 3.) v ranných hodinách v meste Prešov kriminalisti realizovali zaisťovacie úkony, pri ktorých zadržali jednu osobu. Pri domovej prehliadke boli zaistené liečivá viazané na lekársky predpis, a to najmä Neurol v množstve najmenej 3500 tabliet, Tralgit v množstve najmenej 44 balení-fľaštičiek a Tramal. Predmetné liečivá si mal zadovažovať 33-ročný Prešovčan a následne ich mal ďalej neoprávnene distribuovať ďalším osobám," povedal Džobanik.

 

Ako doplnil, dlhodobé užívanie uvedených liečiv bez lekárskej kontroly v rozpore s indikáciou a v neprimerane zvýšených dávkach alebo vo vzájomnej kombinácii vyvoláva u konzumenta stavy podobné stavom spojeným s užívaním omamných a psychotropných látok. Môže viesť k rozvoju ťažkej psychickej a fyzickej závislosti od týchto látok, keďže sú spôsobilé ovplyvniť psychiku človeka. "V rámci domovej prehliadky bola zaistená taktiež finančná hotovosť, ako aj ďalšie veci súvisiace s páchaním uvedenej trestnej činnosti," doplnil Džobanik. Polícia muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi v súbehu s prečinom ohrozovania zdravia nepovolenými liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie obvineného. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona