Polícia obvinila muža pre sedemmiliónový podvod s nehnuteľnosťami

NETKY.SK • 15 Máj 2019, 14:34 • 2 min
Polícia obvinila muža pre sedemmiliónový podvod s nehnuteľnosťami

BRATISLAVA – Včera finančná polícia zadržala M. Ž., ktorého vyšetrovateľ stíha za sedem miliónový podvod. Obvinený mal požiadať bratislavský kataster o zrýchlený zápis vlastníctva k dvom nehnuteľnostiam.

slovakia

left justify in out

So zápisom do katastra sa ponáhľal asi preto, že mu v skutočnosti nehnuteľnosti nepatrili. Katastru mal dokonca predložiť falošné kúpne zmluvy. Napriek tomu kataster nového majiteľa na listoch vlastníctva zmenil. Išlo o rodinný dom a polyfunkčný objekt v hodnote viac ako sedem miliónov eur.

 

Tento príbeh má ale šťastný koniec. Nehnuteľnosti sú opäť v rukách pôvodných vlastníkov a obvinený je v rukách polície. Vyšetrovateľ spracuje podnet na jeho väzobné stíhanie, hrozí mu trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

 

Páchateľ M. Ž. mal podľa polície požiadať bratislavský kataster nehnuteľností o zrýchlený zápis vlastníctva k dvom nehnuteľnostiam, ktoré mu v skutočnosti nepatrili.

 

K tomuto činu si mal údajne pomôcť falošnými kúpnymi zmluvami, na základe ktorých kataster zmenil majiteľa na listoch vlastníctva rodinného domu a polyfunkčného objektu v hodnote viac ako sedem miliónov eur.

 

Páchateľa polícia zadržala a nehnuteľnosti sú opäť v rukách pôvodných majiteľov. Vyšetrovateľ podal podnet na jeho väzobné stíhanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona