POLÍCIA: Obvinila muža, ktorý si údajne znížil základ dane o 36.097 eur

NETKY.SK • 17 Máj 2011, 07:40 • 2 min
POLÍCIA: Obvinila muža, ktorý si údajne znížil základ dane o 36.097 eur

POLÍCIA: Obvinila muža, ktorý si údajne znížil základ dane o 36.097 eur

slovakia

left justify in out

img

Košický policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krátenia dane a poistného 35-ročného muža bývajúceho v Maďarsku. "Obvinený si znížil základ dane o 36.097 eur a poškodil o ňu štátny rozpočet," informovala Jana Demjanovičová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.
      Obvinený ako konateľ košickej spoločnosti v septembri 2008 podal na daňovom úrade priznanie k dani z pridanej hodnoty. "V ňom deklaroval vlastnú daňovú povinnosť vo výške 1190 eur, pričom v predmetnom zdaňovacom období zaúčtoval na vstupe päť faktúr, predmetom ktorých bol netriedený nerezový šrot vo výške 183.204 eur spolu s DPH od firmy z Komárna, respektíve jednu faktúru s tým istým tovarom vo výške 41.522 eur spolu s DPH od spoločnosti z Tornale," objasnila Demjanovičová.
      Ako dodala, na základe vykonaného šetrenia k nákupu nerezového šrotu nedošlo, čím si obvinený takto znížil základ dane o 36.097 eur. Muža, ktorému hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov, stíhajú na slobode.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies