Polícia obvinila Mariana Kotlebu!

NETKY.SK • 8 Marec 2022, 16:08 • 2 min
Polícia obvinila Mariana Kotlebu!

BRATISLAVA - Obvinenie súvisí s minuloročným videom, v ktorom Kotleba vyzýval na účasť na protestnej blokáde v centre Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Polícia obvinila poslanca Národnej rady (NR) SR Mariana Kotlebu (ĽSNS) z trestného činu podnecovania.  Vyplýva to z uznesenia, ktoré na sociálnej sieti zverejnil Kotlebov parlamentný kolega Rastislav Schlosár (ĽSNS).

 

 

Video zverejnil Kotleba na sociálnej sieti 3. augusta 2021. Avizoval v ňom dvojdňový protest formou blokády na viacerých miestach Bratislavy zameraný proti pandemickým opatreniam a najmä proti očkovaniu.

 

Prečítajte si tiež: Polícia obvinila bývalého poslanca Dominika Feriho zo znásilnenia

 

Podľa Trestného zákona sa dopúšťa trestného činu podnecovania ten, „kto verejne podnecuje na trestný čin alebo verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom alebo na jeho základe alebo na závažné porušovanie verejného poriadku“. Hrozí zaň trest odňatia slobody až na dva roky.

 

img

 

Polícia na otázku TASR, či môže potvrdiť Kotlebovo obvinenie z podnecovania, jednoznačne neodpovedala. „Môžeme potvrdiť, že zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I bolo vznesené obvinenie z trestného činu podnecovania konkrétnej fyzickej osobe,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

 

Možno vás zaujme: Zeman vyznamenal Gotta, Bohdalovú, Remeka aj Zelenského




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies