Polícia obvinila falšovateľa bankoviek

NETKY.SK • 7 November 2014, 12:15 • 2 min
Polícia obvinila falšovateľa bankoviek

KOŠICE - Zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v súbehu s prečinom podvodu spáchaných formou spolupáchateľstva vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva (OR) Policajného zboru (PZ) v Košiciach obvinil 22-ročného Petra z Lučenca, ktorý v auguste tohto roka spolu s neznámou ženou dal do obehu falzifikát eurobankovky nominálnej hodnoty 500 eur.

slovakia

left justify in out

"Pri bráne do dvora rodinného domu na Mengusovskej ulici v Košiciach oslovil 86-ročného dôchodcu a predstavil sa ako zamestnanec Sociálnej poisťovne s tým, že má pre neho ako dôchodcu nákupnú poukážku v hodnote 10 eur a preplatok za lieky, ktorý mu prišiel vyplatiť. Potom mobilom privolal neznámu ženu, ktorá dôchodcovi potvrdila tieto skutočnosti a uviedla, že ide o preplatok vo výške 130 eur," uviedla k prípadu košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Dodala, že potom sa všetci traja presunuli do domu, kde doposiaľ neznáma žena vybrala z tašky 500-eurovú bankovku a podala ju obvinenému, ktorý ju následne podal poškodenému dôchodcovi a uistil ho, že nejde o falošnú bankovku.
      

"Následne od neho žiadal výdavok 370 eur, ktorý mu dôchodca dal do rúk. Takýmto spôsobom uviedli poškodeného muža do omylu. Obvinenému mužovi za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, stíhaný je na slobode," uzavrela Mésarová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies