Polícia obvinila esbeeskára za neúmerný zákrok: Muž upadol do kómy a zomrel!

NETKY.SK • 24 Apríl 2014, 06:30 • 2 min
Polícia obvinila esbeeskára za neúmerný zákrok: Muž upadol do kómy a zomrel!

BRATISLAVA - Príslušníka SBS, ktorý zasahoval koncom minulého roka v jednom z bratislavských nákupných centier proti 36-ročnému Róbertovi, polícia obvinila zo zločinu zabitia.

slovakia

left justify in out

Po zákroku 20-ročného Mariána totiž muž skončil v kóme a nakoniec zomrel. Informovala o tom dnes TV Markíza v Televíznych novinách.
      

Róbert údajne v nákupnom centre kradol. Svedkovia celého útoku podľa televízie hovoria, že sa mu esbeeskári vyhrážali, vraj sa strhla aj bitka. Po nej skončil podozrivý zlodej v kóme a osem dní nato zomrel. "Polícia nám v správe uviedla, že Róbert podľahol zraneniam v dôsledku zákroku ochrankára. A ten je za to teraz obvinený," uviedla televízia.
      

„Vykonaný zákrok vzhľadom na okolnosti aj spôsob tohto zákroku za primeraný nepovažujeme," citovala Markíza bratislavského krajského policajného hovorcu Michala Szeiffa.
      

V prípade padlo ešte jedno obvinenie. Svedkyňa incidentu povedala, že mužovi nikto neposkytol prvú pomoc. Polícia viní druhého príslušníka SBS, 27-ročného Karola, že nepomohol. „Napriek tomu, že poškodený javil znaky ťažkej ujmy na zdraví, mu neposkytol prvú pomoc. Hoci z povahy jeho zamestnania mu táto povinnosť vyplýva," objasnil hovorca.
      

Firma, pre ktorú Marián a jeho kolega v čase incidentu pracovali, televízii nepovedala, či muži stále pôsobia ako esbeeskári. Obchodné centrum reagovalo, že ihneď po incidente urobilo opatrenia, aby bezpečnostná služba ukončila spoluprácu s dotyčnými zamestnancami. "Vzhľadom na to, že ide o zlyhanie jednotlivcov, zabezpečili sme na strane externej bezpečnostnej služby prísny systém výberu a školení zamestnancov, aby sa takéto nešťastné udalosti neopakovali," citovala TV Markíza zo stanoviska centra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies