Polícia obvinila dvojicu šoférov, žena jazdila s takmer štyrmi promile

NETKY.SK • 20 August 2018, 14:06 • 2 min
Polícia obvinila dvojicu šoférov, žena jazdila s takmer štyrmi promile

POPRAD/STARÁ ĽUBOVŇA - Polícia na Spiši obvinila v týchto dňoch dvoch vodičov, jedného muža a jednu ženu, z trestného činu resp. prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

slovakia

left justify in out

Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že v prvom prípade v piatok (17.8.) ráno o šiestej hodine viedla 32-ročná žena zo Spišskej Teplice, okres Poprad, osobné auto opitá. „Smerovala od Starého Smokovca do Popradu, na tomto úseku cesty ju zastavila policajná hliadka z Vysokých Tatier a to z dôvodu, že vozidlo viedla na prázdnej prednej pneumatike,“ priblížila hovorkyňa s tým, že vodičku následne podrobili dychovej skúške. Jej výsledok dosiahol hodnotu najmenej 1,91 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu, čo je v prepočte takmer štyri promile.

 

„Žena bola zadržaná a umiestnená do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník podal návrh na podanie obžaloby z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Prípad vyšetruje Okresný dopravný inšpektorát v Poprade,“ doplnila Ligdayová.

 

Z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky bol povereným príslušníkom Okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni obvinený aj 24-ročný muž z Bardejova. Ten mal podľa hovorkyne v sobotu (18.8.) krátko pred polnocou viesť osobné vozidlo v smere z Podolínca na Ružbašskú Miľavu. „S vozidlom zišiel až na krajnicu a narazil do zvodidiel. Okrem poškodenia auta došlo aj k roztrhnutiu prednej pneumatiky, vodič však s autom pokračoval ďalej, zastavil až na odstavnej ploche,“ objasnila Ligdayová. Tam mladíka podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,99 miligramu etanolu na liter vydýchnutého vzduchu, teda viac ako dve promile. Na vozidle vznikla škoda asi 2000 eur, vodič pri nehode neutrpel zranenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona