Polícia obvinila dvojicu, ktorá obrala muža o 18 650 eur

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 09:43 • 2 min
Polícia obvinila dvojicu, ktorá obrala muža o 18 650 eur

BRATISLAVA - Polícia vzniesla obvinenie voči 37-ročnej Miriam a 38-ročnému Petrovi zo Stropkova po tom, ako vylákali od 37-ročného Tomáša 18 650 eur.

slovakia

left justify in out

Miriam a Peter pritom v júni 2012 v Stropkove vylákali peniaze od Tomáša pod fiktívnou a predstieranou zámienkou vrátenia peňazí z údajne už schváleného úveru alebo pôžičky v banke. Ako informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, vyšetrovateľ ich obvinil z prečinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva.


Miriam a Peter podpísali s poškodeným o tejto pôžičke aj zmluvu. Peniaze mu sľúbili vrátiť do konca roku 2012. Obvinení pritom vedeli, že skutočnosti o schválenom úvere nie sú pravdivé a peniaze z tohto úveru nebudú mať, čiže ich ani nebudú môcť vrátiť tak, ako to sľúbili. Peniaze od Tomáša použili pre vlastnú potrebu. Dlh voči poškodenému je v súčasnosti 17 350 eur, pretože v nepravidelných a malých splátkach mu doposiaľ vrátili 1 300 eur. Obaja obvinení sa zatiaľ zdržiavajú na neznámom mieste. Za spáchanie tohto trestného činu im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies