Polícia obvinila dvoch mužov z úverového podvodu, hrozí im väzenie

NETKY.SK • 7 Január 2016, 13:57 • 2 min
Polícia obvinila dvoch mužov z úverového podvodu, hrozí im väzenie

VRBNICA – Zo zločinu úverového podvodu formou spolupáchateľstva obvinila polícia dvoch mužov z východného Slovenska. Hrozí im niekoľkoročný trest odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Podľa polície uzatvoril v júni 2013 dnes 54-ročný Konštantín z obce Vrbnica, po vzájomnej dohode s Medzilaborčanom Ladislavom (30), zmluvu na bezúčelový úver vo výške 3200 eur, a to s jednou z úverových spoločností.

 

"Požičané peniaze mali byť podľa zmluvy splatené v 84 mesačných splátkach. Konštantín ale v úverovej zmluve uviedol nepravdivé údaje o tom, že je invalidným dôchodcom, že poberá vdovský dôchodok, ako aj nepravdivé údaje o svojom mesačnom príjme i počte vyživovaných osôb," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

 

Vrbničan mal spoločnosti predložiť falošný výpis z bankového účtu, ktorý mu zadovážil Ladislav. "Konštantín na základe zmluvy dostal pôžičku vo výške 3200 eur, z čoho 1400 eur dal Ladislavovi za jeho "pomoc". Obvinení sú stíhaní na slobode, v prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov," uzavrela Migaľová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies