Polícia obvinila 29-ročného muža z piatich pokusov o vraždu

NETKY.SK • 7 Apríl 2019, 09:48 • 2 min
Polícia obvinila 29-ročného muža z piatich pokusov o vraždu

LONDÝN - Britská polícia obvinila 29-ročného muža z piatich pokusov o vraždu. Obvinenie nasleduje po sérii prípadov pobodania na severe Londýna, ktoré zosilnili obavy verejnosti z pribúdajúcich zločinov spáchaných nožom v Británii. V piatok o tom informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jason Kakaire sa mal už v piatok postaviť aj pred súd, dodala polícia.

 

Útoky sa začali v sobotu neskoro večer 30. marca, keď boli pobodaní štyria ľudia. Piatu obeť našli s poraneniami spôsobenými nožom v utorok nadránom.

 

Posledný útok sa stal deň po tom, čo britská premiérka Theresa Mayová usporiadala bezpečnostný samit vo svojom sídle na Downing Street, kde s účastníkmi diskutovala o spôsoboch, ako zastaviť zločiny páchané nožmi.

 

obrazok

 

Vlani došlo v Anglicku a Walese k 285 smrteľným prípadom pobodania, čo je najvyšší počet od začatia ich zaznamenávania pred vyše 70 rokmi. V celej Británii bolo od začiatku roka 2019 dobodaných na smrť najmenej 48 ľudí.

 

Po útokoch na severe britskej metropoly Londýn je ešte stále hospitalizovaná žena, ktorej zranenia zmenia život, a tiež dvaja muži, ktorí sa nachádzajú v stabilizovanom stave. Ďalšie dve obete z nemocnice prepustili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies