Polícia obvinila 26-ročného muža, šoféroval opitý a nemal vodičský preukaz

NETKY.SK • 7 Marec 2019, 15:36 • 2 min
Polícia obvinila 26-ročného muža, šoféroval opitý a nemal vodičský preukaz

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Považskobystrickí policajti obvinili 26-ročného muža z okresu Považská Bystrica z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky a z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

slovakia

left justify in out

Policajti mu pri kontrole zistili v dychu alkohol, navyše mal uložený zákaz viesť motorové vozidlá.

 

Ako informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, muža zastavili na automobile značky Porsche Cayenne na Kukučínovej ulici v Považskej Bystrici. Pri cestnej kontrole ho vyzvali na predloženie dokladov potrebných na vedenie vozidla a na podrobenie sa dychovej skúške.

 

img

Ilustračné foto. Zdroj: TASR

 

„Policajti mu namerali v dychu 1,85 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška ukázala 1,77 promile alkoholu. Pri kontrole policajti ďalej zistili, že muž nemá pri sebe vodičský preukaz. Zistili, že mu bol Okresným súdom v Považskej Bystrici zadržaný za jazdu pod vplyvom alkoholu z januára tohto roka. Zákaz činnosti platí až do júla 2021,“ uviedla Antalová.

 

Ako dodala, mladý vodič skončil v policajnej cele. Hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona