Polícia obvinila 20 osôb z poistného podvodu

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 18:53 • 2 min
Polícia obvinila 20 osôb z poistného podvodu

KOŠICE - Policajti obvinili 20 osôb z Rožňavy a okolia zo zločinu poisťovacieho podvodu. Troch hlavných aktérov, ktorí sú príbuznými, vyšetrovateľ navrhol vziať do väzby.

slovakia

left justify in out

Ostatní sú stíhaní na slobode. Ako informoval agentúru SITA hovorca košickej polície Alexander Szabó, obvinení spôsobili škodu vyššiu ako 37-tisíc eur.

 

Policajnej akcii predchádzalo niekoľkomesačné preverovanie a vyšetrovanie. Zapojilo sa do nej 16 policajtov kriminálnej polície a 40 policajtov poriadkovej polície. "Výsledkom tejto akcie je zadržaných a predvedených 20 osôb z Rožňavy a okolia, ktorých vyšetrovateľ Policajného zboru obvinil zo spáchania 27 čiastkových skutkov tohto zločinu," uviedol Szabó. Páchatelia buď predstierali nehody motorových vozidiel alebo pri nehodách, ktoré sa skutočne stali, autá dodatočne úmyselne poškodili a od viacerých poisťovní vymáhali peniaze. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies