Polícia objasnila vymyslené lúpežné prepadnutie v Košiciach

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 15:32 • 2 min
Polícia objasnila vymyslené lúpežné prepadnutie v Košiciach

KOŠICE - Polícia objasnila udalosť z Košíc, ku ktorej došlo v utorok (18. 4.). Ako dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, na policajné oddelenie sa dostavil muž a oznámil, že bol obeťou lúpežného prepadnutia so zbraňou.

slovakia

left justify in out

"Košickí kriminalisti sa pustili do práce a začali preverovať bližšie okolnosti oznámenej udalosti. Muž policajtom uviedol, že v pobočke banky vybral finančnú hotovosť 800 eur, ktoré potreboval pre svoju rodinu. Vyšiel z banky a kráčal k svojmu autu, ktoré mal zaparkované na neďalekom parkovisku.

 

Odrazu zacítil na zátylku hlavy nejaký studený kovový predmet, asi pištoľ. Neznámy muž od neho žiadal peniaze. Keď uviedol, že peniaze nemá, páchateľ svoju požiadavku zopakoval a vyhrážal sa mu zabitím. Vtedy vybral z peňaženky 800 eur a peniaze podal páchateľovi. Muž tvrdil, že páchateľa vôbec nevidel, po celý čas cítil zbraň na zátylku a bol v šoku," uviedla Mésarová.

 

Podľa jej slov polícia zistila, že muž si lúpežné prepadnutie so zbraňou vymyslel. "Najprv tvrdil, že peniaze požičal kolegovi z práce. Nakoniec sa priznal, že peniaze prehral v herni a skutok si vymyslel, aby bol krytý pred svojou manželkou, ktorá „sleduje“ pohyb peňazí na účte," skonštatovala Mésarová.

 

V tomto prípade mal podľa hovorkyne oznamovateľ veľké šťastie v tom, že policajti zistili skutočnú pravdu v tak rýchlom čase, teda skôr, ako ho stihol za dodržania procesných postupov vypočuť vyšetrovateľ.

 

"Inak by mu za trestný čin krivej výpovede a krivej prísahy hrozil trest odňatia slobody v trvaní až na päť rokov. Ak by sa páchateľ takéhoto činu dopustil z osobitného motívu, alebo ak by bol v dôsledku krivej výpovede spôsobený iný obzvlášť závažný následok alebo značná škoda, tento trest by sa mohol vyšplhať na osem alebo až desať rokov," dodala Mésarová.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies