Polícia objasnila útok na rodinu v obci Oborín: Jeden poškodený je v kóme!

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 10:26 • 2 min
Polícia objasnila útok na rodinu v obci Oborín: Jeden poškodený je v kóme!

OBORÍN - Michalovskí policajti objasnili brutálny útok na obyvateľov domu v obci Oborín, okres Michalovce, ku ktorému došlo začiatkom júla tohto roku. Košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó informoval, že vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach v tejto súvislosti obvinil päť osôb, dvoch mužov vo veku 26 a 38 rokov, dve ženy vo veku 34 a 54 rokov a jedného mladistvého (17).

slovakia

left justify in out

"Všetci piati sú obvinení z prečinu výtržníctva, dve ženy a 26-ročný muž aj z prečinu porušovanie domovej slobody a ďalší 38-ročný muž spolu s mladistvým chlapcom aj zo zločinu ublíženia na zdraví," uviedol Szabó. Vyšetrovanie podľa neho objasnilo niektoré skutočnosti, ako k útoku došlo. Po predchádzajúcej slovnej hádke, traja obvinení neoprávnene spoločne vošli cez neuzamknutú bránku na dvor rodinného domu, kde jedna z obvinených fyzicky napadla poškodenú 35-ročnú ženu. Udierala ju rukami a neskôr aj drevenou palicou. Spôsobila jej zranenia s dobou liečenia do siedmich dní. 
      

"Poškodenej na pomoc prišiel jej 31-ročný brat, ktorého fyzicky napadli ďalší traja obvinení. Udierali ho po rukách a tele. Následne všetci vyšli z dvora na ulicu, kde 38-ročný obvinený muž udrel drevenou palicou po hlave poškodeného, ktorý spadol na zem. Tam ho následne ešte obvinený mladistvý chlapec viackrát udrel drevenou palicou," doplnil hovorca. Spôsobili mu tak veľmi ťažké zranenia mozgu, muž utrpel viacnásobné zlomeniny lebky, krvácanie do mozgu a ťažký opuch mozgu. Poškodený je v kóme, podľa Szabóa bez možnosti zlepšenia stavu, jeho stav je nevyliečiteľný s prognózou nezlučiteľnou so životom. 
      

"Sedemkrát súdne trestaného, 38-ročného obvineného zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na jeho väzobné stíhanie. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí väzenie od jedného až do desiatich rokov," uzavrel hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona