Polícia objasnila starú vraždu v podsvetí: Je v nej zapletený Kýbel

NETKY.SK • 26 Apríl 2013, 13:44 • 2 min
Polícia objasnila starú vraždu v podsvetí: Je v nej zapletený Kýbel

BRATISLAVA – Polícia objasnila vraždu Alojza Házyho, ktorého údajne za dva milióny korún zastrelili za Ivankou pri Dunaji v lete 1998.

slovakia

left justify in out

„Vyšetrovateľ obvinil z trestného činu vraždy tri osoby,“ uviedol na tlačovej besede policajný prezident Tibor Gašpar.

Vraždu si podľa polície objednal Róbert Lališ, prezývaný Kýbel, ktorý bol na čele skupiny známej ako sýkorovci. V tomto prípade si podľa Gašparových slov najal Igora Lavrinčíka a Alojza Kromku, ktorí sa streli s Alojzom Házym a za Ivankou pri Dunaji ho niekoľkými výstrelmi do hlavy a iných častí tela zabili. „Následne im mala byť vyplatená odmena dva milióny korún,“ uviedol Gašpar. Polícia po Róbertovi Lališovi pátra. Motívom vraždy bola zrejme konkurencia, keďže Alojz H. mal podľa Gašpara prevziať pôsobenie po inej osobe podsvetia. 

Tento prípad je podľa Gašpara dôkazom, že aj keď sa z trestnoprávneho hľadiska niektoré kroky zastavia, policajti pokračujú v operatívnej činnosti. „Som rád, že môžeme verejnosti oznamovať, že sa nám darí vyšetriť aj prípady z 90. rokov,“ dodal policajný šéf.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies