Polícia objasnila mafiánske vraždy Sýkorovcov z 90. rokov

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 12:20 • 2 min
Polícia objasnila mafiánske vraždy Sýkorovcov z 90. rokov

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pri vyšetrovaní trestnej činnosti skupiny známej ako Sýkorovci objasnil dávne mafiánske vraždy z 90. rokov.

slovakia

left justify in out

Obvinil deväť osôb z trestného činu vraždy a hrozia im až výnimočné tresty. Medzi obvinenými sú osoby pôsobiace v skupine známej ako Sýkorovci, ale aj iné osoby, ktoré sa spájajú so slovenským podsvetím. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová.

"Jedna z najznámejších vrážd z mafiánskeho prostredia sa stala ešte v roku 1997. Obvineným osobám sa podarilo dokonať vraždu až na tretí pokus," uviedla Dobiášová. Prvýkrát sa muža pokúsili zabiť streľbou z motorky v Košiciach, druhýkrát v hoteli v Bratislave. Počas druhého pokusu však zastrelili jeho ochrankára. "Vraždu sa im podarilo dokonať na tretíkrát, a to v nemocnici na Kramároch v Bratislave rozstrieľali telo poškodeného na nemocničnom lôžku," ozrejmila hovorkyňa Prezídia. Podľa jej slov o pár mesiacov neskôr v roku 1998 našla polícia rozstrieľané telo ďalšieho poškodeného. "Obvinení ho zabili priamo pred bytovkou, v ktorej býval, v Devínskej Novej Vsi v Bratislave," dodala. 

V roku 2000 zase zavraždili poškodeného na diaľnici. "V domnienke, že ho zastavuje policajné auto, pribrzdil, čo obvinení využili a zastrelili ho. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o auto, ktoré bolo nájdené počas domových prehliadok tento rok. Išlo o 'domovky',  kedy Národná kriminálna agentúra zaistila arzenál zbraní v Bratislave," informovala hovorkyňa. Po tejto akcii bolo dvom z obvinených rozšírené obvinenie o nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami.

Ako ďalej uviedla Dobiášová, výnimočné tresty hrozia deviatim osobám, z toho siedmi (Jozef R., Jurij F., Ivan Cuper, Mikuláš Černák, Alojz Kromka, Alexander H. a Ladislav Bališ) sú vo väzbe a výkone trestu za iné trestné čin a dvaja (Róbert Lališ, Martin Bihari) sú dlhodobo na úteku a sú na nich vydané zatýkacie rozkazy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies