Polícia objasnila krádež aljašského malamuta z Uzoviec

NETKY.SK • 13 Február 2018, 16:25 • 2 min
Polícia objasnila krádež aljašského malamuta z Uzoviec

UZOVCE - Sabinovskí policajti v spolupráci s prešovskými kriminalistami objasnili krádež psa plemena aljašský malamut zo začiatku tohto roka.

slovakia

left justify in out

Z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva polícia obvinila štyroch mužov vo veku 25 – 49 rokov z obce Jarovnice – Močidľany v okrese Sabinov. Ako informoval prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik, obvinená štvorica prechádzala v noci z 3. na 4. januára osobným autom cez obec Uzovce, okres Sabinov. Na kraji cesty pri zastávke údajne spozorovali psa, ktorého mali privolať a naložiť do auta. Išlo o 11-ročnú fenu rasy Aljašský malamut, ktorá patrila majiteľovi jedného z rodinných domov v Uzovciach.

 

Nasledujúci deň sa obvinení mali dohodnúť, že psa predajú. Podľa zistení polície ho naložili do auta a odišli do Chminianskych Jakubovian v okrese Prešov. Tu ho mali predať jednému z miestnych mužov za 20 eur, ktorý ho dal svojej sestre. Žena dala psa o pár dní neskôr usmrtiť kvôli masti, pretože tu domáci veria, že má liečivé účinky na priedušky. Hodnota odcudzeného psa bola vyčíslená na 500 eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona