Polícia objasnila ďalší prípad drogovej trestnej činnosti na Zemplíne

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 17:10 • 2 min
Polícia objasnila ďalší prípad drogovej trestnej činnosti na Zemplíne

MICHALOVCE - Celkovo šesť domových prehliadok, pri ktorých zaistili sedem osôb, viacero zbraní, streliva, ako aj omamné a psychotropné látky, vykonali v pondelok (31.3.) na území okresov Michalovce a Trebišov košickí policajti v spolupráci s príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru (PZ).

slovakia

left justify in out

Akcia bola zameraná na objasňovanie drogovej trestnej činnosti. 
     

Po vykonaní potrebných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Košiciach obvinenie za drogovú trestnú činnosť voči štyrom osobám vo veku 28 až 40 rokov. Išlo o dvoch mužov a dve ženy.
     

"Hlavnému aktérovi z okresu Michalovce – dílerovi, viackrát súdne trestanému mužovi (40), hrozí za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi až 15-ročné väzenie. Ďalším trom obvineným osobám hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," informovala hovorkyňa KR PZ v Košiciach Jana Mésarová. Dodala, že polícia spracuje v blízkom čase podnet na väzobné stíhanie obvinených.
     

V rámci tejto akcie vykonala polícia domovú prehliadku aj na 6. poschodí bytového domu na Kyjevskej ulici v Michalovciach. Na poschodí sa nachádzali dva byty, ktorým chýbalo označenie číslom alebo menovkou. Polícia po vstupe do prvého bytu zistila, že sa v ňom nenachádzajú osoby, ktoré hľadá, k prehliadke priestorov preto nedošlo. "Pri tomto úkone neboli voči nikomu použité donucovacie prostriedky, nedošlo k zraneniam osôb ani k žiadnym škodám na majetku," vysvetlila Mésarová.  
     

Muži zákona vzápätí pristúpili k výkonu domovej prehliadky v druhom byte, na ktorú sa vzťahoval súdny príkaz. Polícia v ňom zadržala dve osoby podozrivé z páchania drogovej trestnej činnosti. V súčasnosti sú už obvinené. 
     

"Touto cestou sa chceme dotknutým osobám ospravedlniť za narušenie chodu ich domácností," uviedla na margo policajného zásahu na Kyjevskej ulici v Michalovciach Mésarová. Ako dodala, postup policajtov pri výkone domových prehliadok na uvedenej adrese je predmetom začatého disciplinárneho konania.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies