Polícia o exposlancovi Jánošovi vedela od roku 2005

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 10:36 • 2 min
Polícia o exposlancovi Jánošovi vedela od roku 2005

BRATISLAVA - Už v roku 2005 dostala podľa denníka SME polícia v Prievidzi trestné oznámenie pre domáce násilie od manželky exposlanca Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Vladimíra Jánoša (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ vtedy vo veci ani nezačal trestné stíhanie a prípad išiel podľa denníka do stratena. Dôvodom bolo, že manželka exposlanca na druhý deň prišla trestné oznámenie doplniť.

 

V doplnení uviedla, že si útok manžela vymyslela. Inšpekcia ministerstva vnútra nikdy nepreverovala, či policajti postupovali správne, informuje denník.

 

O vznesení obvinenia voči Vladimírovi Jánošovi informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová v sobotu 7. marca. Ako uviedla, Vladimír Jánoš sa v piatok 6. marca vo večerných hodinách dobrovoľne dostavil na predvolanie na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi k vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície. "Tam mu bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia a na základe pokynu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi bol zadržaný," doplnila.

 

O policajnom zaistení exposlanca ako prvý informoval spravodajský portál TV JOJ noviny.sk, ktorému to potvrdil právny zástupca jeho manželky Ivan Katrinec. V súvislosti s týmto prípadom polícia ešte 6. marca obvinila aj ďalšie dve osoby, 57-ročný JUDr. Jozef N. z Prievidze a 71-ročný MUDr. Vladimír N. z Prievidze čelia obvineniu zo zločinu marenia spravodlivosti. Obvinenie sa podľa Antalovej týka lekárskeho potvrdenia, ktoré sa ukázalo ako nepravdivé.

 

Vladimír Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Katrinec v stredu 4. marca podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie týrania zverenej osoby, podnet za vydieranie, vyhrážanie sa a hrubý nátlak, ktorého sa mal dopustiť na svojej manželke.

 

Exposlanec potom podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Informácie, ktoré sa objavili v médiách, označil za lži, polopravdy a nepravdivé obvinenia. Tvrdí, že sa nikdy nedopustil skutkov, z ktorých ho manželka a rôzne osoby obviňujú. Následne polícia 4. marca večer zaistila zbrane, ktoré mal v legálnej držbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies