Polícia nevydala poslancom imunitného výboru spis kauzy Čapí hnízdo

NETKY.SK • 19 December 2017, 11:29 • 2 min
Polícia nevydala poslancom imunitného výboru spis kauzy Čapí hnízdo

PRAHA - Česká polícia nevyhovela žiadosti imunitného výboru Poslaneckej snemovne o vydanie spisu týkajúceho sa kauzy Čapí hnízdo (Bocianie hniezdo), v súvislosti s ktorou znova žiada o zbavenie imunity premiéra Andreja Babiša a podpredsedu hnutia ANO Jaroslava Faltýnka, informoval spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

List s podpisom vrchného komisára pražského policajného riaditeľstva dorazil podľa zistení denníka Právo do Snemovne v pondelok. Polícia v zmienenom liste argumentuje, že aj napriek dôvere voči členom výboru a pochopeniu ich zaneprázdnenosti sa obáva, že v prípade odovzdania dokumentov do Snemovne by do nich mohlo nahliadnuť viacero osôb, čomu by vyšetrovatelia neboli schopní zabrániť. Polícia si ani nie je istá, či by mohla zabrániť kopírovaniu, čo nemôžu zaručiť ani samotní členovia výboru.

 

Policajti ponúkli poslancom možnosť ďalších termínov v januári na nahliadnutie do daného spisu, aby sa s ním mohli dostatočne zoznámiť. Spis podľa informácií denníka Právo obsahuje 27 zväzkov so zhruba 7500 stranami. Aj preto by mohlo byť jeho prevážanie problematické. Výbor Snemovne požiadal políciu o zaslanie spisu prostredníctvom listu v uplynulom týždni. Poslanci to zdôvodnili plným pracovným programom v Snemovni.

 

Česká polícia odmietla dať spis z rúk už v predchádzajúcom volebnom období, v ktorom poslanci návrh na zbavenie imunity Babiša a Faltýnka odhlasovali, dodalo Právo. Členovia výboru v minulosti dochádzali na policajné riaditeľstvo v Prahe, kde mali tento spis pod dohľadom policajtov k dispozícii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies