Polícia neukončila vyšetrovanie ani po troch rokoch od pádu budovy 3nity

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 11:44 • 2 min
Polícia neukončila vyšetrovanie ani po troch rokoch od pádu budovy 3nity

BRATISLAVA – Hoci od pádu päťpodlažnej budovy v bratislavskom komplexe 3nity uplynuli už takmer tri roky, polícia vyšetrovanie stále neukončila.

slovakia

left justify in out

„Nakoľko rozsah vyšetrovania v uvedenom prípade vyčerpaný doposiaľ nebol, v súčasnosti aj naďalej pokračuje,“ informoval Michal Szeiff, bratislavský policajný hovorca.

 

Polícia už pár mesiacov po udalosti obvinila z prečinu všeobecného ohrozenia vtedy 58-ročného statika Jána T. z Bratislavy. Muža stíhajú aj naďalej, je na slobode. „Vznesené obvinenie v tejto súvislosti zrušené nebolo,“ doplnil Szeiff. V súvislosti so zrútením objektu strážcovia zákona vypočuli viacero osôb a do konania pribrali aj znalca z odboru stavebníctva.

 

Budova sa zrútila v nedeľu 1. júla 2012, zranenia neutrpela žiadna osoba, ani nikto nezahynul. Polícia následne začala trestné stíhanie. Za uvedený skutok všeobecného ohrozenia hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

 

Zrútená budova mala tri podzemné podlažia - garáže, a dve nadzemné podlažia, na vrchu malo byť wellness centrum.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies