Polícia nepátra po ďalších podozrivých z útokov v New Yorku a New Jersey

NETKY.SK • 20 September 2016, 08:45 • 2 min
Polícia nepátra po ďalších podozrivých z útokov v New Yorku a New Jersey

NEW YORK - Americkí vyšetrovatelia skúmajúci výbuchy bômb v meste New York a v štáte New Jersey dnes oznámili, že zatiaľ nenašli žiadne dôkazy, že podozrivý z útokov Ahmad Khan Rahami patril do širšej teroristickej bunky.

slovakia

left justify in out

Starosta New Yorku a policajný komisár takisto uviedli, že v súčasnosti nepátrajú po žiadnych ďalších podozrivých.

 

Rahamiho dnes pri zatýkaní zranila pri prestrelke polícia v meste Linden v New Jersey, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

Zástupca riaditeľa amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v New Yorku, William Sweeney ml., uviedol na tlačovom brífingu, že "nič nenaznačuje, že v oblasti pôsobí nejaká bunka".

 

Predstavitelia oznámili, že vyšetrovanie prinieslo dôkazy o spojení Rahamiho so sobotňajšími explóziami bômb v pobrežnom meste Seaside Park v New Jersey a v newyorskej štvrti Manhattan. Newyorský starosta Bill de Blasio tiež povedal, že na základe súčasných informácií sú "všetky dôvody myslieť si, že to bol teroristický čin".

 

Rahami bol označený za "hlavného človeka" stojaceho za bombovými útokmi. Podľa nemenovaného predstaviteľa polície sa podozrivý nenachádzal na federálnom zozname osôb sledovaných pre terorizmus.

 

Podozrivého dnes po prestrelke s políciou, pri ktorej bol zasiahnutý do nohy, museli operovať, uviedli ďalej úrady.

Dvaja policajti, zranení pri prestrelke s Rahamim, nie sú v ohrození života. Jeden dostal zásah do nepriestrelnej vesty a ďalší mal škrabnutie po náboji, ktorý Rahami vystrelil na policajné auto.

 

Uvedené výbuchy vyšetrovatelia nedávajú do súvislosti s víkendovým útokom nožom v nákupnom centre v štáte Minnesota, pri ktorom muž pobodal deväť ľudí. Prezident USA Barack Obama takisto dnes vyhlásil, že medzi týmito incidentmi nie je žiadna súvislosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona