Polícia neľútostne spacifikovala muža s barlou! Ako to však bolo naozaj?

NETKY.SK • 20 Október 2021, 15:38 • 2 min
Polícia neľútostne spacifikovala muža s barlou! Ako to však bolo naozaj?

Video, na ktorom vidno policajtov stojacich nad mužom s barlou, sa šírilo extrémnou rýchlosťou. Navzájom po sebe kričali a olej do ohňa prilieval i autor videa. Vykresľovalo však toto video realitu?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Situácia údajne vznikla kvôli tomu, že  muž s barlou si odmietol nasadiť rúško. Ležal na zemi, vykrikoval akési paragrafy a príslušníci polície ho vyzývali, aby sa postavil a odišiel s nimi. Policajt dokonca ponúkol mužovi pomoc. Ten sa však odmietol postaviť.  Video síce nezachytilo výraznú agresivitu, ani násilie, ale zachytilo opodstatnený policajný zásah, z ktorého si množstvo ľudí zobralo len to, čo chcelo.

 

img

 

Spomínané video zverejnil na sociálnej sieti muž menom Alesio Reisel. Polícia reagovala: "Užívateľský profil Alesio Reisel zverejnil na Facebooku video zo služobného zákroku voči osobe, ktorá doslova vyhľadáva policajné hliadky, dôkazom sú aj videá na Facebooku z minulých dní. V tomto prípade však autor videa manipuluje s faktami a jeho jediným cieľom je vyvolávanie emócií," napísala na sociálnej sieti.

 

Prečítajte si: Bežné lieky na cholesterol dokážu pomôcť pri koronavíruse!

 

Polícia SR - Trenčiansky kraj okomentovala zásah policajtov v Prievidzi takto: "Hliadka polície OO PZ v Prievidzi bola na základe oznámenia vyslaná na Okresný úrad, kde sa mala nachádzať osoba, ktorá si mala odmietnuť prekryť horné dýchacie cesty a tiež mala odmietnuť opustiť budovu. Policajti opakovane vyzvali túto osobu, aby si prekryla horné dýchacie cesty a po márnej výzve osobu vyzvali v zmysle zákona na preukázanie totožnosti. Pretože osoba nevedela hodnoverne preukázať svoju totožnosť, bola v zmysle zákona predvedená na Obvodné oddelenie PZ. Keďže osoba kládla odpor, policajti použili v zmysle zákona donucovacie prostriedky."

 

Muž sa správal arogantne, zvyšoval hlas a nespolupracoval s políciou. Taktiež ignoroval povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest.

 

V nižšie vloženom príspevku polície nájdete odkaz na video z policajného zásahu. 

 

 

"Od začiatku sa správal arogantne a nemal záujem s policajtmi komunikovať. Vyjadroval sa v zmysle, že pre neho žiadne pravidlá neplatia a nech mu ukážu zákon. Policajti denne vykonávajú tisíce kontrol, pričom takéto arogantné správanie je výnimočné. Občania sú v drvivej väčšine prípadov chápaví a bez akýchkoľvek problémov s hliadkami slušne komunikujú," dodala polícia a vysvetlila: "To, že tretia vlna je tu, plnia sa nám nemocnice a denne máme tisícové prírastky, si policajti nevymysleli. V tak kritickej situácii je nevyhnutné, aby polícia konala a podieľala sa na dohľade nad dodržiavaním mimoriadnych opatrení. Nosenie rúšok je to najmenej, čo občania môžu urobiť."

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Muž zabíjal v centre mesta! Použil luk a šípy

 

  




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies