Polícia nekoná na objednávku vlády, zdôrazňuje dočasný prezident policajného zboru

NETKY.SK • 10 November 2020, 19:11 • 2 min
Polícia nekoná na objednávku vlády, zdôrazňuje dočasný prezident policajného zboru

Dočasný prezident Policajného zboru Peter Kovařík sa vyjadril k údajnému úniku informácií, ku ktorému malo dôjsť pred akciou Očistec.

slovakia

left justify in out

Prezident Policajného zboru Peter Kovařík k medializovaných informáciám povedal, že stále je policajtom a vyšetrovateľom. „Sám dobre viem, aké môže byť nebezpečné vynášanie informácií zo spisu a predčasná medializácia zo strany novinárov. Som principiálne proti tomu, aby novinári alebo ktokoľvek iný ohrozil vyšetrovanie len pre senzáciu,“ prezradil Kovařík s tým, že pred zadržaním podozrivých odviedli muži a ženy zákona množstvo práce. „Citlivo vnímam, že vyzradením informácií môže dôjsť k zmareniu celého vyšetrovania,“ napísala polícia Kovaříkove slová na sociálnej sieti.

 

 

Dočasný prezident policajtov sa už o situáciu aktívne zaujíma a dal pokyn na správu s časovými údajmi, vrátane informácie o čase, keď na miesto prišli žurnalisti. „Média boli na viacerých miestach a prišli na ne zhruba hodinu a pol až dve hodiny po začiatku akcie. Zásadne vylučujem, že realizácia prípadu by bola politicky motivovaná alebo ovplyvňovaná a súčasne že by došlo zo strany polície k úniku informácií a novinári by dopredu vedeli od policajtov o tom, že má dôjsť k zatýkaniu osôb a na akých miestach,“ zdôraznil Kovařík. 

 

Dodal, že o ničom nesvedčí ani status jedného zo zamestnancov médií na sociálnej sieti „zverejnený okolo ôsmej hodiny ráno (akcia začala o štvrtej hodine ráno)“. Kovařík vysvetlil, že obsah nebol pravdivý. „Redakcia, v ktorej pracuje, nám situáciu vysvetlila. Chcem preto ubezpečiť, že každý policajt, ktorý si plní svoje povinnosti zákonne a čestne, má moju dôveru," uzavrel dočasný policajný prezident. Prečítajte si aj o nitkách siahajúcich v kauze Očistec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies