Polícia nebude stíhať Kotlebovho poslanca Mazureka

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 11:42 • 2 min
Polícia nebude stíhať Kotlebovho poslanca Mazureka

BRATISLAVA - Rozhodnutie vyšetrovateľa nezačať trestné stíhanie v prípade facebookových vyjadrení poslanca NR SR za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽS NS) Milana Mazureka preveril Úrad kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

Vyjadreniami tohto poslanca sa vyšetrovateľ zaoberal pre podozrenie zo spáchania prečinu popierania a schvaľovania holokaustu a zločinov politických režimov. Ako informovala hovorkyňa kancelárie prezidenta Policajného zboru Marianna Paulíková, po previerke spisu úrad dospel k záveru, že vyšetrovateľ sa v tejto veci dôsledne neriadil príslušnými ustanoveniami trestného poriadku.


Rozhodnutie po vecnej stránke pravdepodobne nie je v súlade s Trestným poriadkom a z obsahu odôvodnenia sa možno domnievať, že vyšetrovateľ nevykonal všetky dostupné a potrebné úkony. „Rozhodnutie vyšetrovateľa možno hodnotiť ako vydané predčasne,“ uvádza sa v tlačovej správe. Na základe týchto skutočností sa prezident Policajného zboru Tibor Gašpar písomne obrátil na generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby v zmysle všeobecných oprávnení prokurátora v trestnom konaní tento postup preskúmal, respektíve rozhodnutie vyšetrovateľa zrušil a upravil jeho postup.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies