Polícia navrhla obžalovať štvoricu mladíkov, ktorí z auta strieľali po ľuďoch

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 16:06 • 2 min
Polícia navrhla obžalovať štvoricu mladíkov, ktorí z auta strieľali po ľuďoch

BRATISLAVA – Polícia ukončila vyšetrovanie prípadu z minulého roka, keď partia mladíkov mala z vozidla Toyota Hilux strieľať po ľuďoch na viacerých miestach v Bratislave. Strážcovia zákona neskôr zistili, že išlo o airsoftovú zbraň.

slovakia

left justify in out

Podľa medializovaných informácií jedným z obvinených v tomto prípade mal byť aj Juraj K., syn starostu jednej z bratislavských mestských častí. O ukončení vyšetrovania informovala TASR Tatiana Kurucová, bratislavská krajská policajná hovorkyňa. „Vyšetrovanie bolo ukončené návrhom na podanie obžaloby,“ uviedla Kurucová pre TASR.

 

Od prípadu uplynulo už viac ako rok, udalosť sa stala v apríli 2015. Strážcovia zákona vtedy informovali, že osádka vozidla sa s autom pohybovala na bratislavskej zastávke MHD Zochova, na Staromestskej ulici, ako aj na zastávke Lamač, kde jeden člen osádky bol strelcom, druhý držal terč a tretia osoba si všetko natáčala na mobilné zariadenie. Pri streľbe nebol nikto zranený.

 

Poverený príslušník Policajného zboru vzniesol obvinenie voči štyrom Bratislavčanom, ktorí tvorili osádku vozidla, z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Podľa strážcov zákona išlo o vtedy 19-ročného Demiana B., 19-ročného Ľudovíta K., 21-ročného Matúša Č. a 22-ročného Juraja K. Obvinení sú stíhaní na slobode. Za uvedený čin hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na tri roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies