Polícia našla v Bagdade 17 tiel, niektoré boli spútané

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 17:38 • 2 min
Polícia našla v Bagdade 17 tiel, niektoré boli spútané

BAGDAD - Iracká polícia našla v rôznych častiach metropoly Bagdad 17 tiel prevŕtaných guľkami. Zvyšuje to obavy z pribúdania nábožensky motivovaných masakrov v čase obrovského napätia, keď sunnitskí povstalci dobýjajú územia v Iraku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyjadrenia irackých predstaviteľov.
     

Polícia našla v nedeľu večer a dnes skoro ráno telá 14 mužov a troch žien, pohodených v uliciach Bagdadu. Niektoré mali strelné rany na hlave a v hrudi, iné mali zakryté oči a boli zviazané. Na niektorých telesných pozostatkoch sa nachádzali stopy po mučení.
     

Policajti nenašli pri telách žiadne doklady totožnosti a nepoznajú ani motív vrážd.
     

Nález je temným pripomenutím zabíjania medzi náboženskými skupinami, ktoré postihlo Irak v rokoch 2006 a 2007. Vtedy vražedné komandá šiitov aj sunnitov vyčíňali v uliciach a podnikali prepady domov, z ktorých násilne odvádzali ľudí. Policajti neskôr nachádzali telá obetí, často zmrzačené.
     

Dnes došlo aj k ďalším zločinom - strelci vo vozidlách ozbrojení pištoľami s tlmičmi zabili štyroch mužov v rôznych oblastiach Bagdadu, informovala polícia. Počet obetí potvrdili aj nemocničné zdroje.
     

Skupina Islamský štát, ktorá sa odštiepila od teroristickej organizácie al-Káida, tento rok už skôr zabrala obrovské územné pásma na západe a severe Iraku, vrátane druhého najväčšieho irackého mesta Mósul. Ten dobyli militanti v júni. Skupina potom vyhlásila kalifát na území Iraku a Sýrie, ktoré má pod kontrolou. Zaviedla tam tvrdú a krutú interpretáciu islamského práva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies