Polícia našla stovky kusov munície z vojny

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 19:09 • 2 min
Polícia našla stovky kusov munície z vojny

ZVOLEN – Celý arzenál delostreleckej munície pravdepodobne z obdobia druhej svetovej vojny sa našiel v týchto dňoch v okrese Zvolen. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

„Hneď po oznámení operačný dôstojník vyslal na miesto policajnú hliadku, ktorá miesto nálezu zabezpečila až do príchodu krajského pyrotechnika,“ informuje polícia. Pyrotechnik na mieste našiel 214 kusov delostreleckých granátov, 64 kusov delostreleckých mín, 17 kusov delostreleckých striel a 65 kusov delostreleckých nábojov rôzneho kalibru.

 

img

 

Muníciu pyrotechnik za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení prevzal na zneškodnenie. Polícia upozorňuje občanov, aby v prípade nálezu takejto munície s ňou v žiadnom prípade nemanipulovali.

 

img

 

„Nález je nutné čo najskôr oznámiť. V súvislosti s neodbornou manipuláciou ľudí s nájdenou pyrotechnikou už bolo v minulosti zaznamenaných veľa úrazov či smrteľných zranení. Policajný pyrotechnik sa postará o odborné prevzatie a likvidáciu takejto hrozby. Zaistená munícia sa likviduje výbuchom vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť,“ informuje polícia.

 

img

 

Možno vás zaujme: Nikotínové vrecúška obľubujú školáci, štát chce obmedziť ich predaj

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies