Polícia naďalej vyšetruje trestné oznámenie Pavla Pašku na opozičných poslancov

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 08:49 • 2 min
Polícia naďalej vyšetruje trestné oznámenie Pavla Pašku na opozičných poslancov

BRATISLAVA – Ani 20 mesiacov po podaní trestného oznámenia bývalého predsedu Národnej rady (NR) SR Pavla Pašku (Smer-SD) na Igora Matoviča, Daniela Lipšica (obaja OĽaNO-NOVA) a europoslanca Richarda Sulíka (SaS) v súvislosti s výrokmi pri obstarávaní CT prístroja pre nemocnicu v Piešťanoch polícia vyšetrovanie neukončila. V prípade je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu ohovárania. TASR informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

slovakia

left justify in out

„Vyšetrovanie v súčasnosti naďalej pokračuje, vykonávajú sa potrebné úkony,“ uviedol Szeiff pre TASR.

 

Bývalý predseda NR SR Pavol Paška podal na Generálnej prokuratúre (GP) SR trestné oznámenie ešte v novembri 2014. Podľa neho totiž zo strany poslancov mohla byť naplnená skutková podstata trestných činov ohovárania a krivého obvinenia. Reagoval tým na vystúpenie poslancov, ktorí ho spojili s kauzou sporného nákupu CT prístroja pre nemocnicu v Piešťanoch a so spoločnosťou Medical Group, ktorá vyhrala tender na dodávku prístroja.

 

Bývalý šéf parlamentu vtedy vysvetľoval, že sa podaním oznámenia bráni tvrdeniam o tom, že organizoval a ovplyvňoval nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici, že je majiteľom dodávateľskej firmy Medical Group a že z tohto obchodu získal neoprávnený prospech milión eur a zakryl sa pritom schránkovou firmou sídliacou v Belize či dokonca firmou Penta.

 

Poukázanie na predražený nákup CT prístroja od firmy Medical Group odštartovalo zmenu na poste ministra zdravotníctva, keď odstúpila Zuzana Zvolenská, rovnako ako Renáta Zmajkovičová, predsedníčka dozornej rady nemocnice, z postu podpredsedníčky parlamentu. Po nich odstúpil aj vtedajší predseda NR SR Pavol Paška.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona