Polícia naďalej vyšetruje prípad asistenta poslanca Jozefa Rajtára

NETKY.SK • 26 November 2016, 09:54 • 2 min
Polícia naďalej vyšetruje prípad asistenta poslanca Jozefa Rajtára

BRATISLAVA – Polícia stále vyšetruje prípad obvineného Filipa R., asistenta poslanca Národnej rady (NR) SR Jozefa Rajtára (SaS).

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ Policajného zboru ho v júni tohto roka obvinil z trestného činu ohrozenia bankového tajomstva. Podľa medializovaných informácií mal ako zamestnanec komerčnej banky preniknúť do účtu šéfa rezortu vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). Údaje z tohto účtu sa potom objavili v niektorých médiách.

 

"Vo veci obvineného Filipa R. nebolo ešte ukončené prípravné konanie. K prebiehajúcemu vyšetrovaniu sa z tohto dôvodu nebudeme vyjadrovať," povedala pre TASR hovorkyňa policajného Prezídia Denisa Baloghová.

 

Krajská prokuratúra Bratislava v júni tohto roka informovala, že obvinený Filip R. sa k skutku kladenému za vinu priznal.

 

"Dňa 10. 6. 2016 bol v procesnom postavení obvineného vypočutý Filip R., ktorý sa ku skutku kladenému mu za vinu priznal, popísal podrobnosti jeho priebehu, vysvetlil motív svojho konania a spáchanie činu oľutoval.

 

Výsluchu obvineného nepredchádzalo obmedzenie jeho osobnej slobody. Obvinený bol pred vykonaním výsluchu poučený o všetkých svojich právach, obhajcu si nezvolil a do zápisnice svojím podpisom potvrdil, že nebol na neho vyvíjaný fyzický ani psychický nátlak. Sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia si nepodal," informovala Krajská prokuratúra v Bratislave v júni tohto roka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona